HISTÒRIA

Ei amics i amigues! Ja tinc web!

Lo 14 de Febrer de 1971 quan vaig néixer a Tortosa (Baix Ebre), ni els primers sis músics que vaig tenir, (Rafel, Paco, Toni, Pere, Manel i Juanjo) no se ho hagueren cregut, ¨quina canya¨,47 anys pel mon, més de 5.000 actuacions, milers i milers de kilòmetres, quanta felicitat, quant patiment, quants records, quanta gent hem fet disfrutar de la nostra música sempre en viu i en directe.

I tot gracies als músics i tècnics, que han defensat el nom de Cimarron amb un gran nivell de professionalitat i amor per la música i com no! a tots els que ens han contractat. (si no! Com nassos vos estaria contant tot això).

Sabeu que! Estic molt orgullós de dir-me Cimarron  i que gracies a tots els meus músics i tècnics, ens hem guanyat el respecte de tanta i tanta gent que ens estima.Gracies per tot i llarga vida.

Signat:  • GUANYADORS DELS PREMIS ARC (Associació Profesional de Representants, Promotors i Managers) COM A MILLOR GRUP DE CATALUNYA
  • 2003 EN L'APARTAT DE CONJUNS
  • 2009 EN L'APARTAT D'ORQUESTRES
  • 2012 MILLOR GIRA D'ORQUESTRES DE FESTA MAJOR
  • 2016 MILLOR GIRA PER  FESTES MAJORS DE GRUPS DE BALL
  • 2018 MILLOR GIRA PER  FESTES MAJORS DE GRUPS DE BALL

A la ciutat de Tortosa, en el romàntic i festiu ambient propi del dia de Sant Valentí, el 14 de febrer del 1971 el conjunt Cimarrón va fer el seu debut a la sala de festes ¨La Ponderosa¨ de Tortosa. Per aquell temps el grup estava format per sis components: Antoni Espinós, Paco Gilabert, Rafel Curto, Pere Boix, Manel Humbert i Juanjo Martí.

Van començar amb molta empenta, amb unes 180 actuacions a l’any tot i que la major part d’elles fora de Catalunya. Van ser anys en què Cimarron va recórrer sobretot el nord de l’estat espanyol. Actuaven a l’Aragó, a la Rioja, al País Basc però sobretot a Navarra.

L’any 1972 el conjunt va gravar el seu primer single amb dos temes: Casi una niña i Nada me falta, l'any 1974 van gravar el seu primer L.P. que duia per títol Muchachos. Aquest va ser el inici d’una interessant carrera en què es van guanyar a pols una gran popularitat i en què van aconseguir un lloc destacat en el panorama de la música en viu, el 1996 van enregistrar el seu primer CD amb la discogràfica PICAP el qual portava per títol 25 anys de música viva. En ell hi van incloure música de ball, música moderna, temes dels Beatles, dels Rolling Stones, a més a més del seu repertori que habitualment feien en directe. Però la discografia de Cimarron no va quedar aquí, sinó que l’any 2000 van tornar amb el segon CD anomenat 30 anys de ball, aquesta vegada només hi van enregistrar temes de música de ball. L’any 2003, per votació popular van ser els guanyadors dels premis ARC en la modalitat de conjunt i l'any 2009 guanyadors del premis ARC a la millor ORQUESTRA, l'Any 2012 guanyadors dels premis ARC a la Millor Gira per Festa Major, l'Any 2016 guanyadors dels premis ARC a la Millor Gira per Festes Majors de grups de ball,  l'Any 2018 guanyadors dels premis ARC a la Millor Gira per Festes Majors de grups de ball.Van participar en la primera nit d’estiu del Fòrum 2004 i van protagonitzar dues diades de marxeta.

El seu treball i una llarga i reconeguda experiència els ha permès que el 98 %de les seves actuacions siguin a Catalunya.

Els podem sentir per tota Catalunya amb freqüència on cada vegada han demostrat la seva ambivalència tant com a orquestra de música de ball,   amb temes ballables de sempre com tangos, pasdobles, valsos,... però també com a conjunt de música actual per a la gent jove, ultimament han incorporat un espectàcles de concert amb música de pel-licules i música Catalana, aquest fet, els ha convertit en un grup ideal per a les festes majors, Cimarron és un grup de ball i de marxa, per a tots els públics.

Català